tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Skånsk molnkonsult öppnar Stockholmskontor

Vid årsskiftet klev två IT-veteraner från WM-data in i ägarleden för den lilla konsultfirman AceIQ med bas i Kristianstad. Under våren har omsättningen fördubblats och nu öppnar bolaget kontor i Stockholm.

AceIQ tar fram driftslösningar som bygger på programvara från partnerna AppSense och Citrix, för företags mobila enheter. Det kan exempelvis handla om att göra det smidigt för anställda och kunder att komma åt relevant data och applikationer med den privata mobilen, samtidigt som säkerhetsnivån upprätthålls.

I dagsläget jobbar AceIQ med ett 60-tal kunder. I våras klev WM-datas medgrundare Thord Wilkne, och tidigare vd:n Crister Stjernfelt, in som delägare för att agera dörröppnare mot större bolag.

— Under våren har vi fått i uppdrag att bygga en Citrix-miljö för ett globalt företag, det är en direkt konsekvens av våra nya delägare, säger vd Håkan Andersson.

Två personer har rekryterats i år och under sommaren ansluter en första anställd till Stockholmskontoret som nu ska växa till fyra anställda. Ambitionen är att verksamheten ska sysselsätta 15 personer vid verksamhetsårets slut. Enligt vd Håkan Andersson ökade såväl omsättningen som resultat med 50 procent under verksamhetsåret som slutade i april i år.

Joel Lyth

Vid årsskiftet klev två IT-veteraner från WM-data in i ägarleden för den lilla konsultfirman AceIQ med bas i Kristianstad. Under […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.