söndag 19 maj 2024

inloggad som

… och går utomlands med Capish

Staffan Gestrelius fortsätter att plöja ner miljoner i satsningen på nya system för patientdata och digitala journaler i sitt bolag Capish International. Utöver ett nyöppnat kontor i Philadelphia har bolaget det senaste halvåret anställt säljare i London och Chicago.

Totalt har Capish International växt från runt 20 till ett 30-tal personer under vintern och våren, varav de flesta vid huvudkontoret i Malmö. Framförallt är det säljstyrkan som behöver biffas upp, uppger ägaren och vd:n Staffan Gestrelius. Intäkterna sträcker sig än så länge främst till mindre konsultarvoden.

— Vi för långt gångna diskussioner med en rad läkemedelsjättar och har fått data från dem för att visa vad vi kan. Men stora bolag är tröga på att bestämma sig, säger Staffan Gestrelius.

Staffan Gestrelius, som har ett förflutet som docent i fysiologi, lämnade vd-posten på QlikTech år 2000. Sedan han sålde sin andel av QlikTech efter börsintroduktionen 2010 har han satsat över 30 miljoner kronor på Capish.

Utöver kontoret i Philadelphia och de deltidsarbetande säljarna i London och Chicago sneglar Staffan Gestrelius på en etablering på amerikanska västkusten där han säger sig ha mött ett stort intresse för tekniken. Capish utvecklar XML-baserad mjukvara för att samla all medicinsk data om en patient, som längd, blodtryck och mätvärden från labbet, på ett ställe.

Den primära målgruppen är läkemedelsutvecklare som kan använda systemet för att enklare hitta samband och analysera resultat från kliniska studier, men tekniken kan även användas för att digitalisera journalhanteringen i sjukvården. Capish är bland annat engagerat i ett Vinnovafinansierat projekt om att förbättra patientsäkerheten i vården med hjälp av digital informationshantering, lett av institutionen för data- och systemvetenskap vid Stockholms universitet.

Erik Olausson

Staffan Gestrelius fortsätter att plöja ner miljoner i satsningen på nya system för patientdata och digitala journaler i sitt bolag […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]