lördag 20 april 2024

inloggad som

Affärsängel ny ordförande för Sustainable Business Hub

Sustainable Business Hubs ägarförening får en ny ordförande vid stämman på onsdag nästa vecka. Valberedningen förslår att affärsängeln och styrelseledamoten Lars Gunnarsson tar över klubban.

Nuvarande ordförande Nils Olof Björk har aviserat att han inte vill bli omvald, och till ny ordförande har alltså Lars Gunnarsson föreslagits. Gunnarsson är i dag affärsängel och aktiv ordförande för ett antal skånska miljöteknikbolag. Innan dess var han med och startade Anox, blev vd för Läckeby Purac och senare regional VA-verkschef i England. Han har även doktorerat inom mikrobiologi.

Lars Gunnarsson har varit ledamot i styrelsen för Sustainable Business Hub sedan 2011, och som ordförande kommer han att prioritera att verksamheten utvärderas.

— Stort fokus har legat på aktiviteter och antalet medlemmar har ökat stadigt till över 100, nu ska vi se vilka resultat vi nått. Det blir inga revolutioner i verksamheten utan snarare evolution, vi följer upp och förbättrar, säger Lars Gunnarsson.

Sustainable Business Hub är ett nätverk vars syfte är att stärka konkurrenskraft och export hos regionens miljöteknikföretag. På stämman ska även en ny styrelseledamot väljas in, Lars Henriksson, som arbetar som rådgivare till Alfa Lavals koncernchef Lars Renström.

Jennie Lorentsson

Sustainable Business Hubs ägarförening får en ny ordförande vid stämman på onsdag nästa vecka. Valberedningen förslår att affärsängeln och styrelseledamoten […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.