lördag 20 april 2024

inloggad som

Fotodelning tog priset i Venture Cups regionfinal

En nät- och mobiltjänst för att dela bilder mellan vänner och bekanta stod som totalvinnare när Venture Cup Syd avgjordes på medborgarhuset i Eslöv i kväll. Med fyra olika kategorier gick vartannat nominerat bidrag hem med en prischeck.

Photagos digitala album är bland annat tänkt för bröllopsgäster och konferensdeltagare som vill dela bilder med varandra från händelsen. Appen har funnits på marknaden sedan 2012. Bakom Malmöbolaget står ingenjören Jenny Bengtsson, som redan har ett antal mindre enprenörsbyggen bakom sig, och hennes sambo Filip Larsson.

Som totalvinnare och segrare i webbkategorin kammade Photago hem 125.000 kronor. Tre kategorivinnare fick dessutom med sig 25.000 kronor var:

* Mincbolaget Shore, vars Ipad-app ska underlätta navigering till sjöss.

* Teknologerna Roozbeh Hashemi Nejad och Daniel Svensson med sin idé om en fordonsflotta av taxibilar för samåkning.

* Ekonomerna Joel Wealer och Raffaello Hendrickx för sin sajt som kopplar ihop volontärer med ideella projekt.          

Totalt var åtta bidrag nominerade till Venture Cup Syds regionfinal, som numera hålls två gånger om året.

Erik Olausson

En nät- och mobiltjänst för att dela bilder mellan vänner och bekanta stod som totalvinnare när Venture Cup Syd avgjordes […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.