söndag 25 februari 2024

inloggad som

Rubin Medical kammar hem norsk upphandling värd 200 miljoner

Limhamnsbaserade Rubin Medical har vunnit en nationell norsk upphandling som väntas vara värd upp mot 200 miljoner kronor. Företagets insulinpumpar och tillhörande infusions-set blir förstahandsval till Norges regioners inköpsbolag, Hinas. Affären löper över fyra år.

Rubin Medical säljer och marknadsför medicintekniska produkter inom diabetesvård i Sverige, Danmark och Norge från en rad olika leverantörer. Den aktuella affären omfattar insulinpumpen Aminas Vibe, från Johnson & Johnson.

Bolaget tog hem kontraktet i hård konkurrens med jättar som amerikanska medicinteknikbolaget Medtronic, som vann norska upphandlingen förra gången, och schweiziska läkemedelsbolaget Roche.

I och med affären räknar vd Karl-Johan Öhman med att årsomsättningen ökar med 50 procent, från 100 miljoner kronor förra året till runt 150 miljoner kronor.

Öhman Rubical— Nu har vi fyra år på oss att bygga en stark position i Norge. Det är speciellt intressant eftersom vi inom två år planerar att lansera nya diabeteshjälpmedel, säger han till Rapidus.

Rubin Medical har inga egna produkter utan är en renodlad sälj- och serviceorganisation. Företaget kommer att rekrytera ytterligare personal i Norge, men i övrigt inte omedelbart öka personalstyrkan, som i dag uppgår till 18 personer. Istället fortsätter man växa organiskt och i nuläget fokusera på den skandinaviska marknaden, menar Karl-Johan Öhman.

För ett år sedan förvärvades Rubin Medical av teknikhandelsbolaget Indutrade, och har därefter ökat omsättningen med 20 procent. Sedan en tid tillbaka har Rubin Medical ett samarbete med start up-bolaget Brighter i Stockholm, för att hjälpa till med att få ut dess insulinpenna på marknaden.

Elisabet Ottosson

Limhamnsbaserade Rubin Medical har vunnit en nationell norsk upphandling som väntas vara värd upp mot 200 miljoner kronor. Företagets insulinpumpar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.