onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Rubin Medical kammar hem norsk upphandling värd 200 miljoner

Limhamnsbaserade Rubin Medical har vunnit en nationell norsk upphandling som väntas vara värd upp mot 200 miljoner kronor. Företagets insulinpumpar och tillhörande infusions-set blir förstahandsval till Norges regioners inköpsbolag, Hinas. Affären löper över fyra år.

Rubin Medical säljer och marknadsför medicintekniska produkter inom diabetesvård i Sverige, Danmark och Norge från en rad olika leverantörer. Den aktuella affären omfattar insulinpumpen Aminas Vibe, från Johnson & Johnson.

Bolaget tog hem kontraktet i hård konkurrens med jättar som amerikanska medicinteknikbolaget Medtronic, som vann norska upphandlingen förra gången, och schweiziska läkemedelsbolaget Roche.

I och med affären räknar vd Karl-Johan Öhman med att årsomsättningen ökar med 50 procent, från 100 miljoner kronor förra året till runt 150 miljoner kronor.

Öhman Rubical— Nu har vi fyra år på oss att bygga en stark position i Norge. Det är speciellt intressant eftersom vi inom två år planerar att lansera nya diabeteshjälpmedel, säger han till Rapidus.

Rubin Medical har inga egna produkter utan är en renodlad sälj- och serviceorganisation. Företaget kommer att rekrytera ytterligare personal i Norge, men i övrigt inte omedelbart öka personalstyrkan, som i dag uppgår till 18 personer. Istället fortsätter man växa organiskt och i nuläget fokusera på den skandinaviska marknaden, menar Karl-Johan Öhman.

För ett år sedan förvärvades Rubin Medical av teknikhandelsbolaget Indutrade, och har därefter ökat omsättningen med 20 procent. Sedan en tid tillbaka har Rubin Medical ett samarbete med start up-bolaget Brighter i Stockholm, för att hjälpa till med att få ut dess insulinpenna på marknaden.

Elisabet Ottosson

Limhamnsbaserade Rubin Medical har vunnit en nationell norsk upphandling som väntas vara värd upp mot 200 miljoner kronor. Företagets insulinpumpar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad