lördag 20 april 2024

inloggad som

TAT-veteraner startar designbyrå

Bakom det nykläckta bolaget Topp Design står sju design- och utvecklingsveteraner från Blackberrys Malmöverksamhet. Men de tänkta kunderna är långt fler än den handfull jättar som dominerar mobilindustrin.

Vd James Haliburton nämner bil- och hemelektroniktillverkare som målgrupper för bolagets tjänster inom utveckling av nya användargränssnitt.

— Egentligen är alla situationer där människor interagerar med teknologi intressanta, säger han.

Liksom övriga sex grundare har han ett mångårigt förflutet från TAT och Blackberry. Haliburton var exempelvis med och startade upp TAT:s designkontor i Silicon Valley och medgrundaren Anders Larsson var senast produktchef för TAT:s designverktyg Cascades, som bland annat används vid apputveckling till Blackberrys nya operativsystem BB10.

Bolaget har hyrt in sig i den centrala fastighet i Malmö där TAT-grundaren Hampus Jakobsson sedan tidigare samlat uppstartsbolagen Kvittar, Flattr och Dexplora. Topp Design har redan några kundprojekt igång och James Haliburton räknar med att växa med ett par anställda under året.

Erik Olausson

Bakom det nykläckta bolaget Topp Design står sju design- och utvecklingsveteraner från Blackberrys Malmöverksamhet. Men de tänkta kunderna är långt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.