måndag 4 december 2023

inloggad som

Köpenhamn väljer svenska riskexperter

I konkurrens med danska och engelska riskanalysföretag har Region Hovedstaden valt det svenska, Lundagrundade bolaget 4C Strategies systemstöd för riskhantering, när sex sjukhusanläggningar i regionen ska uppföras och byggas ut.

Kontraktet som är värt 2,8 miljoner kronor innefattar systemet ”Exonaut Risk” som ska användas för att förutse och hantera risker i samband med utbyggnaden av sjukhusen. Systemet ska ge projektledarna överblick över verksamhetens risker och skapa ett gemensamt arbetssätt för samtliga enheter och parter.

— När man genomför projekt i den här omfattningen medför det en mängd olika risker, men med våra verktyg ska man på central nivå kunna identifiera risker, som exempelvis förseningar, och hantera dem proaktivt istället för reaktivt, säger Magnus Bergqvist, vd för 4C Strategies, till Rapidus.

Det som verktyget Exonaut Risk gör är att skapa en databas med risker och anger i vilka skeden dessa är aktuella. Under tiden kan man genomföra jämförelser mellan projekt och enheter, vilket ska skapa ett kontinuerligt arbete som bidrar till en ökad riskmedvetenhet.

4C Strategies, som har växt snabbt de senaste åren, har bland annat brittiska försvaret, schweiziska försvarsmakten och British Telecom som utländska kunder. I Sverige har 4C Strategies bland annat Fritidsresor, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Finansinspektionen, som kunder. De 60 anställda är fördelade på kontor i Malmö, Stockholm och London.

Bland de sex sjukhusen ingår en utbyggnad av rikshospital och ett nytt sjukhus på Nordsjælland.

Jennie Lorentsson

I konkurrens med danska och engelska riskanalysföretag har Region Hovedstaden valt det svenska, Lundagrundade bolaget 4C Strategies systemstöd för riskhantering, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad