torsdag 25 april 2024

inloggad som

Norska uppdrag får Bouvet att dubbla i Skåne

Sedan Mathias Hansson tog över vd-posten för det skånska dotterbolaget 2011 har Malmökontoret växt till att bli miljardkoncernen Bouvets största etablering i Sverige. Med tunga konsultuppdrag från Norge i ryggen och en växande kundbas i regionen räknar Mathias Hansson med att dubbla personalstyrkan ytterligare en gång till 2015.

I dag jobbar 20 personer vid det som en gång var Microsoftkonsulten Zekundera i Malmö. Sedan Bouvet köpte upp Zekundera 2008 har koncernen, som är noterad på Oslobörsen, även etablerat sig i Stockholm och Örebro. Men det är Malmökontoret som växt snabbast de senaste två åren. Till stor del beror det på allt fler uppdrag som slussas hit från moderbolaget i Oslo.

— Bouvet har stora projekt i Norge och problem att tillgodose efterfrågan. När jag började 2011 hade vi en person som arbetade med norska kunder och han satt till 100 procent i Oslo. Nu kommer uppåt 30 procent av uppdragen från Norge men levereras från Malmö, säger Mathias Hansson som har ett förflutet på IBM, Axis, Telelogic och Accenture.

Förutom norska myndigheter handlar det bland annat om uppdrag för rederikoncernen Wilh. Wilhelmsen. Även lokalt har Bouvet plockat kunder, däribland ett ramavtal med Lunds Energi och uppdrag för SAS i Köpenhamn. Sedan tidigare finns Procordia, Region Skåne och Ikano Bank i kundlistan.

— Fortsätter marknaden vara som den är nu siktar vi på att vara 35-40 anställda inom 18 månader, säger Mathias Hansson.

Utöver mobilteknik och systemutveckling inom .NET och Java jobbar Bouvet med Microsoftmjukvara som Sharepoint och BizTalk. Bland konkurrenterna finns stora såväl som små spelare, som Sigma, Cybercom, Stratiteq och Connecta.

Bouvet har i dag närmare 900 anställda, varav ett 50-tal i Sverige. I fjol omsatte koncernen en miljard norska kronor, vilket innebär en tillväxt på nästan 15 procent. Vinstmarginalen sjönk dock och driftsresultatet landade på 78 miljoner.

Företaget skriver i rapporten, som släpptes på onsdagsmorgonen, att den svenska marknaden totalt sett är ”krävande” med fallande efterfrågan. Trots det planeras ytterligare ett kontor i regionen det närmaste året, uppger Mathias Hansson.

Erik Olausson

Sedan Mathias Hansson tog över vd-posten för det skånska dotterbolaget 2011 har Malmökontoret växt till att bli miljardkoncernen Bouvets största […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.