fredag 3 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar på Gambro och Bysted

Louise Dolck Strömberg lämnar sin roll som HR-chef på E.on för att 4 mars tillträda som HR-direktör på medicinteknikbolaget Gambros svenska verksamhet. På E.on har hon bland annat ansvarat för de operationella HR-områdena som rekrytering, lön och utbildning.

— Efter att ha jobbat med energifrågor under en lång tid ska det bli intressant att ge sig in i en ny bransch, säger Louise Dolck Strömberg.

I december blev det officiellt att Investor och EQT säljer Gambro till amerikanska Baxter. För att affären ska slutföras måste den först godkännas av konkurrensmyndigheterna, något som väntas bli klart under första halvåret i år.

Malmöbyrån Bysted har rekryterat två nya medarbetare, Anna Mrnjavac som produktionsledare, och Henrik Rosengren som grafisk formgivare/webboriginalare.

Anna Mrnjavac kommer närmast från South-East och ID Kommunikation där hon jobbat med varumärken som Sysav, Sigma och Nestlé. Henrik Rosengren har tills nu jobbat för Södergården och kunder som Findus, Scandinavian Cosmetics och Skånska fastighetsfonder. Med nytillskotten har nu Bysted tio medarbetare.

Louise Dolck Strömberg lämnar sin roll som HR-chef på E.on för att 4 mars tillträda som HR-direktör på medicinteknikbolaget Gambros […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.