torsdag 16 maj 2024

inloggad som

TFS köper kontraktsforskare med 40 anställda

Lundabaserade kontraktsforskningsbolaget TFS köper italienska Dimensione Ricerca, med kontor i Rom och Milano. Dimensione sysselsätter ett 40-tal forskare.

TFS Nordenchef Jan Hellqvist beskriver köpet som en del av bolagets strategi att bli en global spelare med lokal närvaro på många marknader. Redan i dag finns mer än 300 av TFS cirka 510 anställda i södra Europa, vilket kan jämföras med runt 150 anställda i Norden.

— Med den här affären kan vi förlägga en större del av de kliniska studierna vi gör för nordiska kunder till Sydeuropa. Men vi hoppas även på fler italienska kunder, säger Jan Hellqvist till Rapidus.

Dimensione Ricerca grundades 1990 och är inriktat på studier i fas II till fas IV. Köpeskillingen i affären hålls hemlig.

TFS omsatte 286 miljoner kronor 2011, med 1,9 miljoner kronor i vinst. Bolaget räknar med att köpet kommer öka försäljningsvolymen med cirka tre miljoner euro för 2013.

Koncernen ägs i sin helhet av Daniel Spasic. Efter förvärvet av Lundabaserade Clinical Data Care 2005 har bolaget varit på jakt efter nya uppköp.

Erik Olausson

Lundabaserade kontraktsforskningsbolaget TFS köper italienska Dimensione Ricerca, med kontor i Rom och Milano. Dimensione sysselsätter ett 40-tal forskare. TFS Nordenchef […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad