fredag 26 april 2024

inloggad som

Bo Lundgren tar klubban i Sparbanken Öresund

Tidigare partiledaren Bo Lundgren föreslås som ny styrelseordförande i Sparbanken Öresund. Nuvarande ordförande Lars Andersson lämnar över klubban vid årsstämman i april nästa år.

Andersson har då suttit i styrelsen sedan 2002 och på ordförandeposten sedan 2004. Han fyller 70 nästa år.

Kristianstadsfödde Bo Lundgren lämnar den 1 februari uppdraget som direktör för Riksgälden, som han haft sedan 2004. Han är i grunden civilekonom från Lunds universitet och bor numera i staden. För den breda allmänheten är han mest känd som partiledare för Moderaterna mellan 1999 och 2003.

Sparbanken Öresund, med säte i Malmö, har 34 kontor runt om i västra Skåne. Vid utgången av första halvåret låg affärsvolymen på 93 miljarder kronor. Vd är Lars Ljungälv, tidigare regionchef på Swedbank.

Kristian Svensson

Tidigare partiledaren Bo Lundgren föreslås som ny styrelseordförande i Sparbanken Öresund. Nuvarande ordförande Lars Andersson lämnar över klubban vid årsstämman […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.