tisdag 5 december 2023

inloggad som

Bo Lundgren tar klubban i Sparbanken Öresund

Tidigare partiledaren Bo Lundgren föreslås som ny styrelseordförande i Sparbanken Öresund. Nuvarande ordförande Lars Andersson lämnar över klubban vid årsstämman i april nästa år.

Andersson har då suttit i styrelsen sedan 2002 och på ordförandeposten sedan 2004. Han fyller 70 nästa år.

Kristianstadsfödde Bo Lundgren lämnar den 1 februari uppdraget som direktör för Riksgälden, som han haft sedan 2004. Han är i grunden civilekonom från Lunds universitet och bor numera i staden. För den breda allmänheten är han mest känd som partiledare för Moderaterna mellan 1999 och 2003.

Sparbanken Öresund, med säte i Malmö, har 34 kontor runt om i västra Skåne. Vid utgången av första halvåret låg affärsvolymen på 93 miljarder kronor. Vd är Lars Ljungälv, tidigare regionchef på Swedbank.

Kristian Svensson

Tidigare partiledaren Bo Lundgren föreslås som ny styrelseordförande i Sparbanken Öresund. Nuvarande ordförande Lars Andersson lämnar över klubban vid årsstämman […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.