lördag 18 maj 2024

inloggad som

Indisk lågpriskonsult satsar vid Öresund

|  , , ,
|  

Det indiska IT-bolaget Spanidea håller på att bygga upp ett kontor i Öresundsregionen. Företaget är nischat mot operativsystemet Android, men har även tagit fram accesspunkter för trådlösa nätverk.

Nu är siktet inställt på att sälja in lågpriskonsulter på den skånska telekommarknaden. Nordenchefen Siva Borra är än så länge ensam anställd, men räknar med att ha minst fem medarbetare innan årsskiftet. Planen är att genomföra en del arbete på plats hos kunder i Skåne, men att jobb även utförs på hemmaplan i Indien.

— Vi kan erbjuda lägre priser än något annat lokalt bolag. Ett mjukvaruprojekt som vi fixar i Bangalore kan kosta en fjärdedel jämfört med i Sverige, men med samma resultat, säger Siva Borra.

Han säger att en av anledningarna till att Spanidea etablerat ett lokalt bolag på plats i Skåne är att man vill skapa en god relation med svenska företag och att det är svårt att effektivt sköta marknadsföringen från Indien.

Siva Borra är för tillfället själv inhyrd som konsult på ST-Ericsson, och säger att Spanidea för diskussioner med bland andra Sony Mobile och konsultförmedlaren Ework. Spanidea grundades 2011 och har 40 anställda på huvudkontoret i Bangalore samt en handfull konsulter i USA.

Anders Frick

Det indiska IT-bolaget Spanidea håller på att bygga upp ett kontor i Öresundsregionen. Företaget är nischat mot operativsystemet Android, men […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]