lördag 4 maj 2024

inloggad som

Malmös miljödirektör rekryteras av IT-bolag

Katarina Pelin, miljödirektör i Malmö stad, går in i styrelsen för IT-bolaget Presis i Lund. Där får hon jobba med bland andra ordförande Rolf Elmér, skånsk regionchef på Svenskt Näringsliv och tidigare vd på Avail Intelligence.

Katarina Pelin— Jag tycker det är intressant att praktiskt förstå villkor och utmaningar i företag med inriktning mot grön IT. Samtidigt hoppas jag, genom mina styrelseuppdrag i bland annat Sustainable Business Hub och Sweden Green Building Council, att kunna bidra till framgång för Presis, säger Katarina Pelin till Rapidus.

Presis grundades 2006 av Fabian Hagman och Max Andersson, som tillsammans även är bolagets ägare. Företaget utvecklar webb- och mobiltjänster, men fokuserar mycket på sin egenutvecklade webbtjänst ”Avtryck” som används för att analysera och sammanställa miljöarbete i kundföretag. I fjol låg omsättningen på närmare 13 miljoner kronor. Verksamheten har 21 anställda.

Katarina Pelin, som miljödirektör i offentlig tjänst, hur kan du säkerställa ditt oberoende och att detta privata bolag med miljöprofil inte får någon otillbörlig fördel när du nu sitter i styrelsen?

— Jag måste ha hög integritet och vi har sagt att Presis kommer att avhålla sig från att vända sig till Malmö stad så länge jag har den här positionen. Det är tråkigt för Malmö, men Presis är inte beroende av Malmö för framgång så det ska inte vara några problem, säger Katarina Pelin men tillägger att om företaget vore Malmöbaserat skulle hon inte ha tagit uppdraget.

Anders Frick

Katarina Pelin, miljödirektör i Malmö stad, går in i styrelsen för IT-bolaget Presis i Lund. Där får hon jobba med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.