fredag 14 juni 2024

inloggad som

Medicinskt IT-företag på väg över Sundet

Det lilla IT-företaget Welfare Solutions i Gentofte, utanför Köpenhamn, kämpar just nu för att ta sig in på den svenska marknaden. Företaget utvecklar IT-baserade speciallösningar för vård, medicinering och rehabilitering. I ryggen finns ett partnerskap med finska storspelaren Videra.

På hemmaplan har Welfare Solutions sålt sina system till Bispebjerg Hospital, organisationen Ældresagen, sex danska kommuner och en rad andra kunder.

— Vi har nu tillsammans med Videra gått in i den telemedicinska marknaden för rehabilitering, och försöker komma in i Sverige, även om det är svårt. Vi är bland annat i dialog med omsorgscenter i Malmö, säger vd och grundare Jesper Mathies Jørgensen.

Welfare Solutions grundades 2010 och har i dag tre anställda. Videra finns i ett antal länder och har fysiska kontor i bland annat Köpenhamn och Solna. De båda företagen ingick förra sommaren ett samarbetsavtal runt försäljning, distribution och anpassning av systemen Videra Home Care och Health Care till den danska marknaden.

Welfare Solutions håller på att utveckla ett eget system för rehabilitering via sensorer. Det fungerar ungefär som ett dansspel till Wii, där man på en skärm kan se om rörelserna görs rätt.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Det lilla IT-företaget Welfare Solutions i Gentofte, utanför Köpenhamn, kämpar just nu för att ta sig in på den svenska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

    Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]


  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Great IT på förvärvsjakt

    Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Skånsk IoT i Sveriges största rederi

    Life Finder Systems når sitt första kommersiella genombrott med en order från rederiet Wallenius Wilhelmsens amerikanska flotta Arc.

  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

    Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

  • Till salu: app mot psykisk ohälsa

    Bolaget bakom hälsoappen Ablemind är försatt i konkurs. Men konkursförvaltaren är optimistisk och tror att han snabbt kan hitta en ny ägare till bolagets digitala verktyg.