måndag 24 juni 2024

inloggad som

Palm & Partners köper Helsingborgsbolag

Bemanningsbolaget Palm & Partners, med säte i Malmö, köper branschkollegan Assist Personal i Helsingborg. Genom affären kommer Palm & Partners sysselsätta närmare 350 hel- och deltidsanställda medarbetare vid kontor på fem orter.

2011 omsatte Palm & Partners 50 miljoner kronor med ett resultat på en miljon. Inräknat dotterbolaget Assist Bemanning låg Assist Personals omsättning på närmare 40 miljoner kronor, också de med en vinst på cirka en miljon kronor.

— Vi ser att vi har kompletterat varandra på såväl kund- som kontorssidan. Genom Assist Personal stärker vi oss framför allt i västra Sverige, säger Palm & Partners vd Johnny Gunnarsson till Rapidus.

Han är i övrigt mycket tystlåten om affären och vill inte heller uppge om det är aktuellt med fler förvärv för Palm & Partners den närmaste tiden. Före uppköpet var Assist Personal partnerägt, med vd Fredrik Paulsson som en av de största ägarna.

Assist Personal har varit starka inom bland annat logistik medan Palm & Partners har verkat mer inom tjänstemannasektorn och med kringtjänster som coachning och rekrytering. Med affären får Palm & Partners kontor i Malmö, Helsingborg, Halmstad, Göteborg och Stockholm.

Joel Lyth

Bemanningsbolaget Palm & Partners, med säte i Malmö, köper branschkollegan Assist Personal i Helsingborg. Genom affären kommer Palm & Partners […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.