fredag 26 april 2024

inloggad som

Sony kallar till stormöte i Färs & Frosta Arena

Marken gungar under Sony Mobiles utvecklingsavdelning i Lund. Efter ett styrelsemöte nu på onsdagsförmiddagen har samtliga anställda i Lund kallats till informationsmöte tidigt i morgon bitti.

Varken ordförande Bert Norberg eller Lene Eriksson, arbetstagarrepresentant och företrädare för Unionens närmare 900 medlemmar på bolaget, vill säga något om vad som bestämdes på förmiddagens styrelsemöte.

— Men alla anställda har kallats till informationsmöte i Färs & Frosta Sparbank Arena på torsdag morgon klockan nio, säger Lene Eriksson till Rapidus.

I april aviserade Sonykoncernens nytillträdda vd Kazuo Hirai ett sparpaket där 10.000 av koncernens cirka 160.000 anställda ska sägas upp under året. Hur detta kommer påverka Lundaenheten och de 2.500 anställda där har hittills varit oklart.

Enligt uppgifter till Rapidus var ett av de alternativ som skulle diskuteras på förmiddagens styrelsemöte en flytt av hela hårdvaruutvecklingen till Japan, vilket påverkar 600-700 utvecklare. Därtill skulle ytterligare 400 från den administrativa staben flyttas.

Därmed skulle närmare 1.100 tjänster i Lund beröras av sparbetinget.

Bokslutsåret april 2011-mars 2012 rapporterade Sony en förlust för fjärde året i rad. Det senaste kvartalet fortsatte trenden med ett nettoresultat på -312 miljoner dollar. Sämst gick segmentet Mobile Products & Communication, där slutade rörelseresultatet på -356 miljoner dollar.

Erik Olausson

Marken gungar under Sony Mobiles utvecklingsavdelning i Lund. Efter ett styrelsemöte nu på onsdagsförmiddagen har samtliga anställda i Lund kallats […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.