torsdag 25 april 2024

inloggad som

Woody, Väla och Awapatent nya kunder hos Pyramid

Efter ett oroligt första kvartal har våren utvecklat sig bättre för kommunikationsbyrån Pyramid i Helsingborg. Bland de nya kunderna finns byggvarukedjan Woody, Securitas Alert och Malmöbaserade Awapatent. Samtidigt har dotterbolaget Petra fått sin hittills största kund i Väla Köpcentrum.

Petra kommer nu sköta all kommunikation för Väla utanför Helsingborg, som med 180 butiker är ett av Sveriges största köpcentra. Peab och HSB är andra kunder. Webbyrån grundades i slutet av 2011, i år räknar vd Ulf Vanselius med att byråintäkten landar på sex miljoner kronor och vinsten på runt en miljon.

— Första kvartalet var ganska ryckigt för både Petra och Pyramid. Med ständigt nya rubriker om krisen i Sydeuropa var marknaden avvaktande. Trots det har vi haft ett bra första halvår med flera nya kunder, säger han till Rapidus.

För Pyramid, som specialiserat sig på marknadsföring gentemot företagskunder, räknar han med att byråintäkten slutar på runt 37 miljoner kronor, vilket är samma som 2011. Då låg bruttoresultatet på drygt 7 miljoner kronor i vinst.

Pyramid sysselsätter i dag 34 personer, medan Pyramid har ett tiotal anställda. Båda byråerna ska under året rekrytera ett par personer till, uppger Ulf Vanselius. Han äger majoriteten av koncernen tillsammans med art directorn Johan Rääf.

Erik Olausson

Efter ett oroligt första kvartal har våren utvecklat sig bättre för kommunikationsbyrån Pyramid i Helsingborg. Bland de nya kunderna finns […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.