fredag 10 maj 2024

inloggad som

Scaladocheferna inte med i Nokias uppköp

Som Rapidus tidigare berättat lämnas stora delar av Scalado utanför när Nokia köper upp teknikutvecklingen. Utöver medgrundaren Sami Niemi är det bara en i den nuvarande ledningsgruppen som följer med i uppköpet. 

I affären förvärvar Nokia Scalados IP-rättigheter och utvecklingsteam i Lund. Scalados teknik finns i dag i mobiler och hemelektronik från jättar som Samsung, HTC, LG och Motorola. Framtida utveckling kommer dock helt inriktas på Nokias produkter. Scalado AB blir kvar, men som ett renodlat service- och supportbolag för existerande kunder.

Utöver teknikchefen Sami Niemi är det bara Ulf Christiansson, som ansvarar för mjukvaruutveckling, som följer med till Nokia. Vd Håkan Persson, finanschef Bo-Göran Jaxelius, personalchef Lovisa Wang-Sanfridsson samt Thomas Bergström och de båda medgrundarna Fadi Abbas och Maziar Jahanshahi blir tills vidare kvar i Scalado AB.

Där samlas även verksamheten i Asien och USA. Vid kontoren i kinesiska Chengdu, Taiwan, Sydkorea och Singapore sysselsätter Scalado i dag ett 30-tal personer inräknat konsulter.

Hur länge bolaget kommer finnas kvar kan Håkan Persson inte svara på i dagsläget.

— Men vi har skyldighet att fullfölja de kundavtal vi har i dag, säger han till Rapidus.

Erik Olausson

Som Rapidus tidigare berättat lämnas stora delar av Scalado utanför när Nokia köper upp teknikutvecklingen. Utöver medgrundaren Sami Niemi är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen