fredag 3 maj 2024

inloggad som

HiQ fyller våningsplan på Ideon Gateway

120 personer följer med då IT-konsultbolaget HiQ i höst flyttar Lundakontoret till Ideon Gateway. HiQ blir en av de största enskilda hyresgästerna i höghuset, som öppnar i november.

HiQ får ett eget våningsplan i Ideon Gateway. Andra klara hyresgäster, utöver Elite Hotels, är advokatbyrån Gulliksson, Farstorp Invest och SP Statens Tekniska Forskningsinstitut. HiQ:s lokaler räcker åt drygt 60 personer, resten av personalen i Lund arbetar ute hos kunderna.

Totalt sysselsätter HiQ i dag 140 personer i Öresundsregionen.

— I maj rekryterade vi sju nya. Jag vill gärna fortsätta den takten, svårigheten är att få tag på rätt personal, säger Jon Carvell, affärsområdeschef för HiQ Öresund.

HiQ drabbades hårt av bland andra Nokias nedläggning i Köpenhamn. I dag är läget betydligt bättre, menar Jon Carvell, bland annat eftersom bolaget plockat kunder inom en rad nya branscher.

HiQ särredovisar inte längre Öresundsregionen. För den samlade verksamheten i Sverige och Danmark steg omsättningen under första kvartalet i år med 15 procent till 309 miljoner kronor. Rörelseresultatet steg samtidigt med 17 procent till 54 miljoner kronor.

Erik Olausson

120 personer följer med då IT-konsultbolaget HiQ i höst flyttar Lundakontoret till Ideon Gateway. HiQ blir en av de största […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.