tisdag 5 december 2023

inloggad som

Ekonomin växer för hajpat webbläger

Intresset för Sweden Social Web Camp håller i sig. Sommarlägret för webbintresserade hålls på Tjärö i Blekinge och har blivit webbvärldens motsvarighet till Almedalen.

Det lockar årligen omkring 400 nätentusiaster och när årets biljetter igår släpptes sålde de första 250 biljetterna slut på 30 minuter.

Bakom lägret står Malmöentreprenörerna Kristin Heinonen och Tomas Wennström, som nyligen startade bolaget Sweden Social Web Camp AB. I år beräknas omsättningen bli en knapp miljon kronor. En hel del kommer från lägrets sponsorer, som bland annat består av Google och Cisco.

SSWC går av stapeln 16-19 augusti.

Anders Frick

Intresset för Sweden Social Web Camp håller i sig. Sommarlägret för webbintresserade hålls på Tjärö i Blekinge och har blivit […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.