torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Snabblån ny giv för Netonnet-grundare

För drygt ett år sedan tvingades Anders Halvarsson sälja av sitt skötebarn Netonnet till Siba och lämnade strax därefter posten som vd. Nu gör han en miljonsatsning på låneverksamheten Moneypal i Helsingborg.

I en emission går grundarna och Anders Halvarsson in med tio miljoner kronor i verksamheten, med tre anställda i Helsingborg. Moneypal ska ge lån på 5.000-30.000 kronor åt privatpersoner med en effektiv ränta på upp till 21,7 procent.

— Vi har gjort bedömningen att det finns en nisch med mindre lånebelopp än storbankernas krediter där vi kan sälja en enklare produkt än de som finns på marknaden i dag, säger Moneypals vd Martin Johansson.

Han kommer närmast från Resurs Bank där han jobbat med marknadsföringsfrågor. Kapitalet som nu plockas in ska primärt gå till marknadsföringsinsatser. Anders Halvarsson har tagit plats som styrelseordförande, men några planer på att knyta verksamheten till detaljhandeln för att exempelvis erbjuda krediter vid köp av hemelektronik finns inte i dagsläget.

— Avsikten nu att bygga upp en kundstock. Först på sikt kan det vara intressant att hitta samarbetspartner, säger Anders Halvarsson.

Joel Lyth

För drygt ett år sedan tvingades Anders Halvarsson sälja av sitt skötebarn Netonnet till Siba och lämnade strax därefter posten […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad