lördag 22 juni 2024

inloggad som

Attractions ägare köper Malmöbyrå

Sedan ett år tillbaka samarbetar reklambyrån Attraction med Adomera, som jobbar med sökordsoptimering och analys av trafiken på företags hemsidor. Nu det klart att Attractions ägare Stefan Widén AB köper tvåmannabolaget.

Attractions VD Jimmy Sandberg motiverar förvärvet med att Attraction nu får tillgång till ytterligare verktyg för att nå ut med sin digitala kommunikation.

— Attraction har traditionellt arbetat med att hitta rätt sätt att tala med kunder. Vi har sett en ökad efterfrågan bland företagen att även aktivt leta upp de kunder som de vill bearbeta och där har Adomera lösningarna, säger Jimmy Sandberg.

Ett av de första nya uppdragen som de två bolagen sköter tillsammans blir att optimera Apsis digitala plattform. Ytterligare någon anställd ska rekryteras till Adomera den närmaste tiden.

Tidigare storägare i Adomera var CeDel, ett företag med säte i Malmö som sköter domännamnshantering och immateriella rättigheter på nätet. Sandberg vill inte kommentera köpeskillingen i affären.

2011 landade Attractions omsättning på 19,8 miljoner kronor. Bolaget har 14 anställda.

Joel Lyth

Sedan ett år tillbaka samarbetar reklambyrån Attraction med Adomera, som jobbar med sökordsoptimering och analys av trafiken på företags hemsidor. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]