torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Klart med nya ägare i Qubulus

En investering från Innovationsbron, Omnia Investment Fund samt en affärsängel ska få fart på mobilteknikbolaget Qubulus internationella satsningar. Samtidigt går de två grundarna skilda vägar; Frank Schuil tar över som VD medan Ants Maran, som i vintras lämnade VD-posten, säljer alla sina aktier och satsar på ny verksamhet i egen regi.

Qubulus utvecklar teknik för inomhuspositionering av mobiltelefoner. Bolaget ”spelar in” radiosignaler från wifihotspots, kombinerar detta med traditionella GSM-signaler och skapar ett så kallat radiofingeravtryck i de lokaler där inomhuspositionering önskas. Tekniken har testats bland annat i köpcentrum där användare får hjälp att hitta allt från extraerbjudanden till nödutgångar. Qubulus var det första bolag som kom ut från Mobile Heights Business Center i Lund.

Genom investeringen från den dansk/schweiziska fonden Omnia och den spanska affärsmannen Jean-Pierre Payat ska Qubulus snabbare nå marknaden. Innovationsbron samt några av bolagets tidigare aktieägare går också in med pengar, men hur mycket det handlar om är inte officiellt.

— Vi har fortsatt ett starkt internationellt fokus, men tack vare investeringen kan vi öka takten på arbetet med utveckling och marknadsföring av vår teknik, säger Frank Schuil som uppger att investeringen handlar om mångmiljonbelopp.

Han säger att bolaget har mycket intressanta kunder på gång inom mobiloperatörsområdet, men att han på grund av avtalsklausuler är förhindrad att berätta detaljer.

Bolagets gamla styrelse, med Per Heander från Innovationsbron, Mats Weidmar från Jayway och tidigare ordföranden Kathrine Heiberg lämnade sina uppdrag i november. Nu är Kathrine Heiberg och Mats Weidmar tillbaka, och kompletteras i den nyvalda styrelsen av Jean-Pierre Payat, Sören Lindberg, Christian Ahl och Frank Schuil.

Anders Frick

En investering från Innovationsbron, Omnia Investment Fund samt en affärsängel ska få fart på mobilteknikbolaget Qubulus internationella satsningar. Samtidigt går […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.