fredag 17 maj 2024

inloggad som

Kontraktsforskare till Medicon Village

Uppsalabaserade Pharma Consulting Group flyttar in på Ideon Medicon Village. Närhet till kunder i Skåne och Danmark är främsta skälet till etableringen för kontraktsforskningsbolaget.

— Det är naturligt för oss att ha verksamhet i Medicon Valley. Lund ligger mitt i en spirande miljö där många andra företag inom life science finns, säger Sverre Bengtsson, vice VD med ansvar för affärsutveckling.

Bolaget utför kliniska prövningar åt medicinteknikföretag men har även ett egenutvecklat webbaserat system för insamling och bearbetning av data från kliniska prövningar. Där konkurrerar de bland annat med jättar som Oracle och Medidata, som tillsammans har 80 procent av världsmarknaden.

Pharma Consulting Groups Lundakontor ska fokusera på den lokala marknaden. Initialt kommer filialen att bemannas av en person, Urban Fröderberg, men Sverre Bengtsson öppnar för att fler kan anställas.

Förutom huvudkontoret i Uppsala och den blivande filialen i Lund har bolaget ett kontor i Japan och överväger en etablering i USA.

— Konkurrensen inom vår nisch i Japan är mycket lägre. Medan marknaden i västvärlden är stabil håller den japanska marknaden just på att ta fart, säger Sverre Bengtsson.

Pharma Consulting Group har 40 anställda och kunder i 55 länder. Bolaget beräknar att omsätta mellan 45 och 50 miljoner kronor under innevarande verksamhetsår. Bland kunderna finns Pfizer.

I fredags blev det även klart hur stor del av Medicon Village som Lunds universitet kommer uppta. Det treåriga hyresavtalet är värt 60 miljoner kronor och gäller för 8.000 kvadratmeter. Cirka 200 universitetsanställda, främst cancerforskare i Lund och Malmö, har anmält intresse för att flytta med till Medicon Village.

Anders Frick

Uppsalabaserade Pharma Consulting Group flyttar in på Ideon Medicon Village. Närhet till kunder i Skåne och Danmark är främsta skälet till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad