tisdag 14 maj 2024

inloggad som

… och ny chef tar över i förtid

|  
|  ,

Med avstängningen av Mikael Kretz och stora delar av ledningen i Know IT Solutions tar Johan Strid över VD-posten redan nu. Förutom att få skutan på rätt köl har han till uppgift att centralisera den skånska verksamheten till Malmö.

Samtliga Know IT-koncernens 150 anställda i Skåne får sin bas i lokaler vid Stortorget i Malmö. Enligt Johan Strid tittar bolaget nu på såväl intern som extern rekrytering för att ersätta medarbetarna som stängs av.

I dag har börsnoterade Know IT tre aktiva bolag i Skåne, samt paraplybolaget Know IT Syd, som inte har någon egen verksamhet. Senaste åren har omsättningen backat för alla tre dotterbolagen. 2010 omsatte de tillsammans 203,6 miljoner kronor, med ett samlat resultat på 9,1 miljoner kronor i förlust.

Johan Strid blir VD för såväl Know IT Syd som det dominerande dotterbolaget Know IT Solutions. Bland kunderna finns flera av regionens storföretag.

Erik Olausson

Med avstängningen av Mikael Kretz och stora delar av ledningen i Know IT Solutions tar Johan Strid över VD-posten redan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.