torsdag 20 juni 2024

inloggad som

Crowd trycker mobilskal i nytt joint venture

I dagarna lanserar nybildade Stick it on devices sin e-handelssajt för personligt designade mobilsskydd. Bakom samriskbolaget står Malmöbyrån Crowd, IT-konsultbolaget Popdevelop och ett lokalt tryckeri.

Via webbshopen ska användaren kunna ladda upp egna bilder som trycks på ett laminerat, självhäftande skydd för exempelvis mobiltelefoner och surfplattor. Fyramannabolaget Popdevelop på Minc står för mjukvaran till systemet, medan Malmöbaserade PRNT Printing Solutions sköter själva tryckningen. Crowds bidrag blir att sköta ruljansen, initialt tar VD:n Daniel Melkersson ansvaret för driften av Stick it on devices.

— Sverige blir en testmarknad. Men redan innan jul siktar vi på att ha sajter uppe på övriga skandinaviska språk samt engelska, säger Daniel Melkersson.

Längre fram siktar han på att licensiera ut tekniken åt exempelvis supporterklubbar som vill sälja mobilskydd med lagets logga till sina medlemmar. Stick it on devices har initialt inga egna anställda, istället sköts arbetet av de sammanlagt 20-talet anställda i de tre bolagen.

Efter en tuff avslutning på 2010 omsatte Crowd cirka 6 miljoner kronor med en knapp vinst under räkenskapsåret september 2010 till augusti 2011. Byrån, som sysslar med olika typer av okonventionell marknadsföring, sysselsätter i dag fem personer. Nya i kundlistan är PwC, där Crowd ska hjälpa revisionskoncernen attrahera nya rekryter på studentmässor.

Erik Olausson

I dagarna lanserar nybildade Stick it on devices sin e-handelssajt för personligt designade mobilsskydd. Bakom samriskbolaget står Malmöbyrån Crowd, IT-konsultbolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Glad midsommar!

    Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

  • Het sommar för skånska gamingbolag

    Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

    Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]


  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Konsolidering i PR-branschen…

    Pandemin blev avgörande för flera av Skånes PR-byråer. Vissa gjorde rekord, andra föll och köptes upp. Rapidus vet vem som tog vem och tar tempen på branschen.

  • … som mognar i Skåne

    Allt fler företag har börjat inse värdet av strategisk kommunikation och varumärkesarbete. Det vittnar flera skånska PR-byråer om, bland andra Aspekta med vd Linda Molin.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Great IT på förvärvsjakt

    Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • IR-drottningen drar till Thule

    Catharina Paulcén etablerar sig som en kommunikations-stjärna när hon i höst blir friluftsbolaget Thule Groups nya kommunikationsdirektör och IR-chef. Bakom sig lämnar hon Lindab och dessförinnan Haldex.

  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.