måndag 13 maj 2024

inloggad som

Hårt tryck på platserna i Media Evolution City

Med mindre än ett halvår till invigningen är Malmös nya mediehus Media Evolution City uthyrt till mer än 90 procent. Idag släpps nya kontrakt för småkontor, totalt 15 stycken, men dubbelt så många har anmält sitt intresse.

Ett 20-tal företag har redan skrivit kontrakt eller befinner sig i förhandling om kontorsplats i Media Evolution City. På första våningen sköter klusterorganisationen Media Evolution uthyrningen, medan hyresgäster på de övre planen skriver kontrakt direkt med fastighetsägaren Wihlborgs.

Bland de som redan tecknat kontrakt finns Scandvision, Popdevelop och Good Old. Störst hittills är konsultbolaget Epsilon som kommer att flytta in med drygt 100 medarbetare när huset invigs i månadsskiftet mars-april nästa år. Totalt ska omkring 400 personer få plats i huset när det är färdigbyggt.

— Av totalt 7.500 kvadratmeter är bara 500-600 lediga. Media Evolution har själv 1.500 kvadratmeter och vi har redan intressenter för halva den ytan, säger projektledaren Jonas Olsson.

Det är alltså rusning till de mindre kontor, med plats för upp till fyra personer, som släpps idag.

— Om några veckor släpper vi sedan en annan typ av kontorsplatser som ger ett eget skrivbord i det öppna kontorslandskap som vi kallar för mediaskogen, säger Pernilla Lavesson, kommunikatör på Media Evolution.

Det ska även gå att sitta i mediehuset genom ett klippkort som går att använda 20 valfria dagar inom ett halvår.

Media Evolution är en medlemsorganisation som verkar för att stärka tillväxten i mediebranschen i södra Sverige. Senast in bland de 170 medlemsföretagen är Sony Ericsson. Just nu utvärderas konferensen The Conference, som genomfördes tidigare i höst. Media Evolution planerar också för den kommande konferensen X Media Lab Sweden, där föreläsare som Ralph Simon, Henrik Byström och Neeraj Roy deltar.

Klicka här för att komma till hela listan med företag i Media Evolution City

Anders Frick

Med mindre än ett halvår till invigningen är Malmös nya mediehus Media Evolution City uthyrt till mer än 90 procent. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen