söndag 5 maj 2024

inloggad som

Nyfinansierat Absalon öppnar USA-kontor

Malmöbaserade Absalon satsar på internationell expansion. IT-bolaget har nyligen fått tre miljoner kronor i ägartillskott och håller nu på att starta dotterbolag i USA.

Absalon utvecklar modifikationer och tilläggsfunktioner till Microsofts mjukvara för kundhanteringssystem. Bland kunderna finns Sigma och amerikanska Thermo Fisher Scientific. Nyligen tillkom danska läkemedelsbolaget Lundbeck till listan och enligt VD Sebastian Merlöv är bolaget nära avtal med sina första kunder i Ryssland och Indien.

Parallellt är ett dotterbolag i New York under uppbyggnad.

— Vi får se i vilken takt vi expanderar där. Än så länge har vi anställt två amerikaner baserade i Malmö som vi skickar dit när vi behöver, säger Sebastian Merlöv.

Strax innan sommaren tog Absalon in tre miljoner kronor från ägarna, däribland Innovationsbron och affärsänglarna Pia Althin och Lars H Bruzelius. Pengarna ska främst gå till att påbörja arbetet med att bygga upp partnernätverk på utländska marknader.

2010 omsatte Absalon 6,7 miljoner kronor med en knapp vinst på 300.000 kronor. I år räknar Sebastian Merlöv med att omsätta 7-8 miljoner med uppåt en miljon kronor i förlust efter satsningarna utomlands. Bolaget har sedan årsskiftet växt från 10 till 15 personer.

Erik Olausson

Malmöbaserade Absalon satsar på internationell expansion. IT-bolaget har nyligen fått tre miljoner kronor i ägartillskott och håller nu på att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.