lördag 4 maj 2024

inloggad som

Rampenbolag i samtal med Merck

|  ,
|  

Efter tre års utveckling har Invent Medic Sweden blivit klara med en prototyp av sitt inkontinensskydd för kvinnor. Nu för bolaget diskussioner med bland andra amerikanska läkemedelsjätten Merck Consumer Care om ett avtal som ska ta produkten till marknaden.

Invent Medic har tagit fram ett skydd specifikt riktat till kvinnor med stressrelaterad inkontinens. Läckageproblemen uppstår exempelvis i samband med fysisk ansträngning och nysningar. Kvinnan själv hanterar skyddet som förs in i slidan och trycker på urinröret, vilket minskar risken för läckage. 

— Det är en åkomma som drabbar ett antal hundra tusen patienter varje år bara i Sverige. Nu för vi samtal med både Merck och ett engelskt företag som är intresserade av produkten. Min förhoppning är att vi genom ett sådant samarbete ska kunna nå marknaden inom ett par år, säger Invent Medics ordförande Lars Persson.

En studie med positivt resultat har hittills genomförts men Lars Persson ser behov av ytterligare långtidsstudier för att säkerhetsställa att lösningen fungerar utan biverkningar.

Utvecklingen har skett med grundarnas egna medel i kombination med företagslån från Almi samt medel från Innovationsbron. Redan nu arbetar Invent Medic med fler medicintekniska produkter där ambitionen är att slutföra utvecklingen med samarbetspartner.

Joel Lyth

Efter tre års utveckling har Invent Medic Sweden blivit klara med en prototyp av sitt inkontinensskydd för kvinnor. Nu för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.