tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Efter teknikskiftet — Erisma växer i Australien

Efter ett par tuffa år i mitten av 2000-talet har Erisma Technologies i Malmö åter fått fart på försäljningen av sitt mobila system för hantering av arbetsorder. Planerna på en USA-lansering har skrotats, istället sker expansionen i Australien.

Erisma har utvecklat ett system för återrapportering av tid, material och andra resurser via mobiltelefoner och handdatorer. Fokus ligger i första hand på servicebolag och i kundlistan syns Sydtotal, Presto Brandsäkerhet och Maintpartner.

Nu siktar företaget även utanför Norden.

— Vi har haft ett par år med stora investeringar i utvecklingsarbete för nya mobila plattformar som Android och Iphone. I januari öppnade vi vårt första internationella kontor i Australien och en satsning på tyska marknaden ligger nära, säger Erismas delägare Mikael Nilebacke som tillträdde som VD i våras.

Ett teknikskifte från Palm till Windows Mobile gjorde att bolaget krympte till som minst tre anställda 2007. Senaste åren har den negativa trenden vänts och i dag är personalstyrkan uppe i 14 anställda.

I fjol låg omsättningen på knappt tio miljoner kronor. Verksamheten grundades 1998. Huvudkontoret ligger vid Slagthuset i Malmö.

Joel Lyth

Efter ett par tuffa år i mitten av 2000-talet har Erisma Technologies i Malmö åter fått fart på försäljningen av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.