söndag 19 maj 2024

inloggad som

Malmö bas för Microsoftkonsulters nordiska expansion

|  ,
|  

Konsultbolaget SolidQ är på väg att öppna kontor i Malmö. Etableringen blir den första i Norden för bolaget, som har huvudkontor i Spanien men kunder i 22 länder.

Sedan starten 2002 har SolidQ växt till ett par hundra konsulter specialiserade på Microsofts databassystem SQL Server och affärsstödssystem Business Intelligence. Utöver rena konsulttjänster sysslar bolaget främst med rådgivning och utbildning åt större företag.

Kontoret i Malmö ska enligt planen sysselsätta ett tiotal personer när det öppnas i september och täcka såväl svenska som danska sidan av Öresund.

— Vi siktar på betydande tillväxt. Om ett år täcker vi hela Sverige och Danmark och har antagligen även etablerat oss i Norge, säger nytillträdde Sverigechefen Johan Åhlén.

Han har ett förflutet som IT-entreprenör men har de senaste åren jobbat med egen konsultverksamhet inom just Microsoft SQL Server.

Erik Olausson

Konsultbolaget SolidQ är på väg att öppna kontor i Malmö. Etableringen blir den första i Norden för bolaget, som har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]