fredag 29 mars 2024

inloggad som

Tio nya kunder till ID Kommunikation

Vinden har på allvar vänt för ID Kommunikation i Malmö. Under första halvåret har tio nya kunder landats. Bland annat får byrån ansvar för stålleverantören Damstahls marknadsföring i Sverige.

— 2009 och 2010 var ett stort tapp, inte bara för oss utan för branschen som helhet. Det är stor skillnad nu, säger Lotte Hoflund, VD för ID Kommunikation.

Skånes Livsmedelsakademi, sängtillverkaren Hilding Anders, Training Regions och Swedavia, ägare av elva svenska flygplatser, är andra nya uppdrag.

Enligt Lotte Hoflund föll aldrig några kunder bort under lågkonjunkturen, de drog bara in på inköpen. Nu är det tillväxt som gäller igen och byrån håller på att nyrekrytera en kreatör.

— Redan förra hösten pratades det om att nu vänder det. Men det måste först vända för industriföretagen innan de lägger ut jobb externt, säger hon.

ID Kommunikation startades 1998 och har i dag 27 anställda. Grundaren Bengt Lundahl och tidigare VD Johan Fernö äger bolaget i sin helhet, sedan de för fyra år sedan köpte ut börsnoterade Sigma. I fjol låg byråintäkten på drygt 20 miljoner kronor.

Kristian Svensson

Vinden har på allvar vänt för ID Kommunikation i Malmö. Under första halvåret har tio nya kunder landats. Bland annat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]