torsdag 25 april 2024

inloggad som

Eyermann och Thorball tar in ny delägare

Köpenhamnsbolaget Yourglobaleye, startat av biotekprofilen Jørgen Thorball och Scandvision CPH-grundaren Peter Eyermann, har tagit in en ny ägare. Affärsmannen Poul Sloth går in med kapital sedan Seed Capital köpts ut från bolaget. Sloth är bland annat delägare i elektronikföretaget Viewmedia och tidigare ägare av låsgrossisten M. Sloth & Co, numera en del av Assa Abloy-koncernen.

Storleken på investeringen är inte officiell. Enligt Yourglobaleyes ledning handlar det om ett mindre belopp som tar verksamheten framåt under 2011. Men det är ett ägarbyte som tar företaget till en ny nivå vad gäller utveckling och försäljning, menar Jørgen Thorball.

— Vi är otroligt glada för att Seed Capital har hjälpt oss komma igång. Nu ska vi in i andra generationen av det här projektet och då är det bra att få in Poul som är säljorienterad, säger han.

Yourglobaleyes verksamhet går ut på att undersöka hur varor och reklamkampanjer exponeras. Bland de första kunderna finns Semper, Universal Film och takboxtillverkaren Thule i Malmö.

Yourglobaleye har knutit ett nätverk av fotografer till sig som anonymt söker upp de platser där en vara eller kampanj borde synas och dokumenterar hur den visas. Det kan handla om varor som placeras skymt, produktställ som inte fylls på eller affischer som inte sätts upp som avtalat.

Smygfotograferna får betalt för användbara bilder som laddas upp på Yourglobaleyes sajt. Totalt finns 1.500 registrerade fotografer i nätverket, merparten extraknäckande studenter. Vid årets slut räknar bolaget med 20.000 över hela Europa.

2010 genomförde Yourglobaleye 25 kundprojekt. I år räknar man med ungefär det dubbla och en omsättning på två miljoner danska kronor. Företaget har två anställda, VD Bo Windahl och en IT-ansvarig.

Lisa Kirsebom

Köpenhamnsbolaget Yourglobaleye, startat av biotekprofilen Jørgen Thorball och Scandvision CPH-grundaren Peter Eyermann, har tagit in en ny ägare. Affärsmannen Poul […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.