torsdag 29 februari 2024

inloggad som

VD lämnar Attraction i Malmö

Per Lindeblad slutar som VD för kommunikationsbyrån Attraction i Malmö. Den kreativt ansvarige Christoffer Nordin tar över som tillförordnad VD i väntan på att en ny chef rekryterats.

— Jag har varit VD i sex år och i slutet av förra året bestämde jag mig för att göra någonting annat. Nu håller jag på att fundera på vad jag ska göra, men jag är kvar som delägare och sitter kvar i styrelsen. Dessutom kommer jag att hjälpa till som konsult en eller två dagar per vecka, säger Per Lindeblad.

Bolaget arbetar mycket med att integrera sociala medier och lösningar för Iphone och Ipad. Tillväxtpotentialen framöver finns enligt Per Lindeblad inom just digitala medier.

— Vi kör på som vanligt. Att Per slutar kommer inte att påverka vår dagliga verksamhet i någon större utsträckning, säger Christoffer Nordin, som började på Attraction i höstas efter att tidigare ha varit på Hilanders och The Fan Club.

2009 blev Attraction indraget i den ekonomiska härvan runt Röda korset, Cancerfonden och Johan af Donner då en av byråns tidigare medarbetare anklagades för att ha hjälpt till i svindeln. Tingsrätten dömde af Donner till fem års fängelse och den här veckan avgörs målet i hovrätten.

— Rättegången var visserligen jobbig att hantera, men har inte påverkat mitt beslut att sluta, säger Per Lindeblad.

Attraction grundades 1999 av Peter Eyermann och Patrik Almö.

Anders Frick

Per Lindeblad slutar som VD för kommunikationsbyrån Attraction i Malmö. Den kreativt ansvarige Christoffer Nordin tar över som tillförordnad VD […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.