torsdag 25 april 2024

inloggad som

Kontraktsforskningskoncern öppnar huvudkontor i Lund

PRA International, en av världens största aktörer inom kontraktsforskning och kliniska prövningar, lägger sitt skandinaviska huvudkontor i Lund. Bolaget letar nu lokaler till kontoret, som initialt ska ha ett 20-tal anställda.

På 35 år har PRA växt till att ha 3.700 anställda runt om i världen med en omsättning som räknas i miljardbelopp. Ett svenskt dotterbolag drogs i gång 2006 och sedan 2008 leder Ingegerd Dalfelt den verksamheten.

— Hittills har vi arbetat utan centralt kontor men nu ska vi samla oss i lokaler i Lund. Sedan jag tog över i Sverige har vi växt från sju till att i dag vara drygt tjugo anställda. Jag ser goda förutsättningarna för ytterligare tillväxt framöver, säger Ingegerd Dalfelt.

Innan uppdraget på PRA har hon arbetat hos såväl svenska delen av Quintiles som Lundabaserade TFS Trial Form Support, som båda är verksamma inom samma fält som PRA. Ingegerd Dalfelt menar dock att TFS knappast tillhör de främsta konkurrenterna.

— De arbetar mer med lokala aktörer medan vi uteslutande jobbar mot internationella storkoncerner och globala projekt. Våra huvudkonkurrenter som Quintiles och PPD har sina Nordenkontor i Stockholm. Jag ser inget skäl till att vi ska vara där när vi kan vara i Öresundsregionen, säger hon.

Totalt har PRA International ett trettiotal anställda i Skandinavien. Sedan december 2007 ägs bolaget av amerikanska Genstar Capital.

Joel Lyth

PRA International, en av världens största aktörer inom kontraktsforskning och kliniska prövningar, lägger sitt skandinaviska huvudkontor i Lund. Bolaget letar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.