onsdag 6 december 2023

inloggad som

Puls köper loss allergibolag i Helsingborg

Läkemedelsbolaget AcuCort, tidigare en del av Helsingborgsföretaget DuoCort, har köpts av företagsinkubatorn Puls. Nu trappar AcuCort upp utvecklingen av sitt läkemedel mot akuta allergi- och astmareaktioner.

Puls har i praktiken investerat i AcuCorts utveckling redan tidigare, genom sitt delägande i DuoCort. Storleken på det nya kassatillskottet är inte offentlig. Enligt inkubatorns styrelseordförande Clas Runnberg är målet att ta in ytterligare pengar i AcuCort från externa investerare redan i år. Puls är i dag ensam ägare och planerar att förbli majoritetsägare. Samma strategi gäller för övriga nytillkomna portföljbolag — Puls ska äga mer än hälften av andelarna.

AcuCort har ingen VD utan istället en projektledare. Nyrekryterad på den posten är Bengt Westrin, som även är VD för läkemedelsbolaget Idogen i Lund Life Science Incubator (tidigare Ideon Bioincubator). Förre projektledaren Greg Batcheller sitter kvar i AcuCorts styrelse.

Allergiläkemedlet tillverkas i form av en film som smälter i munnen och ska fungera som ett komplement till andra behandlingar. Utvecklingsarbetet har gått på sparlåga i ett par år eftersom DuoCort har prioriterat utvecklingen av sitt eget läkemedel mot binjurebarksvikt. AcuCort planerar nu att inleda kliniska studier under 2011.

Lisa Kirsebom

Läkemedelsbolaget AcuCort, tidigare en del av Helsingborgsföretaget DuoCort, har köpts av företagsinkubatorn Puls. Nu trappar AcuCort upp utvecklingen av sitt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad