lördag 4 maj 2024

inloggad som

Mobilreklamen ökar — Beepsend fyrdubblade igen

Beepsend i Malmö har blivit en snabbväxare inom mobil marknadsföring. Ägarna Sten K Johnson och Rosengård Invest — med Trelleborg, Swedbank och E.on bland investerarna — ser ut att ha hittat en guldåder.

Reklam i mobiltelefoner är ett växande område. Bara i Sverige omsatte annonser i dedikerade mobilsajter och appar 62 miljoner kronor i fjol. Institutet för reklam- och mediestatistik har räknat med en tillväxt på 27 procent i år, men Rapidus kan i dag berätta att den prognosen kommer att skrivas upp när reviderade siffror släpps i morgon.

Malmöbaserade Beepsend har utvecklat ett system för direktreklam via SMS, en annonsform som inte syns i statistiken. För andra året i rad mer än fyrdubblades försäljningen till 17,2 miljoner kronor. Det framgår av årsredovisningen för perioden september 2009-augusti 2010 som i dagarna registrerats hos Bolagsverket.

Företaget fungerar som virtuell mobiloperatör med egen SMS-central för utskick till nätoperatörerna.

— Nära 85 procent av våra kunder finns utomlands. Det är också där mobil marknadsföring växer mest, säger VD Elisabeth Brevenson.

Beepsend har 14 anställda. Första kvartalet innevarande räkenskapsår låg omsättningen på nära 10 miljoner kronor och nu går verksamheten med vinst, uppger Elisabeth Brevenson.

Finansmännen Sten K Johnson och Percy Nilsson var tillsammans med Ljubo Mrnjavac och Greg Dingizian, genom ägarbolaget Scandinavian Cap, tidiga investerare i Beepsend. För drygt ett år sedan köpte Rosengård Invest, lett av Ljubo Mrnjavac, ut Scandinavian Cap.

Kristian Svensson

Beepsend i Malmö har blivit en snabbväxare inom mobil marknadsföring. Ägarna Sten K Johnson och Rosengård Invest — med Trelleborg, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.


  • Därför tar Doxa in ytterligare 200 Mkr

    Fastighetsbolaget Doxa gör en riktad nyemission på strax under 200 Mkr. Det är andra gången bolag tar in pengar på kort tid. Huvudägaren Greg Dingizian förklarar varför.

  • Motgång för Greg och Percy

    Fastighetsbolaget Doxa, med Greg Dingizian och Percy Nilsson bland huvudägarna, sänker ett tidigare kommunicerat helårsresultat för 2023 med en halv miljard kronor.

  • Peabrapport vittnar om dyster byggmarknad

    Rapporterna från de skånska börsbolagen fortsätter att strömma in. I slutet av förra veckan kom rapporter från Peab, Trelleborg och Hansa Biopharma.

  • Doxa säljer hälften av Karlastaden

    Fastighetsbolaget Doxa, med Malmöprofilen Greg Dingizian som huvudägare, säljer hälften av Karlastaden, den planerade nya stadsdelen i Göteborg. Priset är 1 miljard kronor. Affären sker mindre än ett år efter att byggrätterna köptes.

  • Börja satsa, sluta spara

    Glädjen med årets mörkaste tid är att det vänder. Frågan är om årets vintersolstånd sammanfaller med ekonomin och framtidsutsikterna. Vi tror det och önskar dig som Rapidusmedlem ett ljusnande 2024.

  • Greg viktar över

    Fastighetsbolaget Doxa gör en riktad nyemission på 350 Mkr. Bolagets grundare Greg Dingizian tar nästan hälften av summan och stärker därmed engagemanget i bolaget.

  • Malmös fastighetsstjärnor ökar takten

    Det stjärnspäckade fastighetsbolaget SLP gör en riktad nyemission på 550 Mkr. Det är andra gången i år bolaget fyller kassan med samma belopp.

  • Brakförlust för e-handlare i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter finns BHG Group, Hansa Biopharma, Lindab, Trelleborg, Midsona och Mildef.

  • Greg värderar upp sina tillgångar

    Greg Dingizians fastighetsinvestmentbolag Doxa värderar upp tillgångarna i Serneke med över en halv miljard kronor.

  • Rapportflod vecka 29

    Förra veckan var den verkligt intensiva rapportveckan när de större skånska börsbolagen redovisade sina andra kvartal. Alfa LavalVärmeväxlarjätten Alfa Laval […]