torsdag 25 april 2024

inloggad som

Malmö Arena får dansk marknadsföring för miljoner

Handbolls-VM ger Malmö Arena en marknadsföringseffekt värd ett tvåsiffrigt miljonbelopp i Danmark. Det menar bedömare som Rapidus talat med inför kvällens match mellan Sverige och Danmark.

Simon Bastainsen, affärschef på sponsorförmedlaren Promovator i Köpenhamn som tidigare bland annat jobbat med marknadsföring av arenor, pekar på de tusentals danska supportrar som tar sig till arenan och de höga tittarsiffrorna för matcherna på dansk tv.

— Vi är uppe i ett tvåsiffrigt miljonbelopp i värde för varumärket Malmö Arena när vi lägger samman exponeringen i tryckt media, på webben och i tv, säger han till Rapidus.

Genom att Malmö finns med i namnet har även staden i sig fått del av varumärkeseffekten, menar Simon Bastainsen. Någon sådan effekt finns exempelivs inte för arenan ”Jyske Bank Boxen” i jylländska Herning, där kvinnornas handbolls-EM spelades i december.

Med 80 meter till entrén från Hyllie station är Malmö Arena inget långväga resmål för de flesta danskar. Öresundsbron har också noterat en tioprocentig ökning av trafiken i samband med matcherna.

Arne Bang Mikkelsen, chef för Bella Center i Ørestad, beskriver arenans genomslag i Danmark som ”helt fantastiskt”. Han har själv stått värd för enorma internationella arrangemang som FN:s klimattoppmöte och är en av förespråkarna för en köpenhamnsk arena i Ørestad.

— Men där blir Malmö Arena en mycket hård konkurrent. Danskarna har verkligen tagit den till sig, säger Arne Bang Mikkelsen.

Han får medhåll från Kenneth Cortsen, expert på varumärkesbyggande inom sportvärlden och konsult för Dansk Idrætsforbund. Men Köpenhamn har inte gett upp kampen om framtidens stora idrottsevenemang. Till våren presenteras en slutlig rapport om hur en multiarena kan byggas i huvudstadsområdet. Arne Bang Mikkelsen hoppas i sin tur på framtida samarrangemang över sundet, som ett danskt-svenskt ishockey-VM.

Klik her for at se en dansk version af artikeln

Keld Broksø

Handbolls-VM ger Malmö Arena en marknadsföringseffekt värd ett tvåsiffrigt miljonbelopp i Danmark. Det menar bedömare som Rapidus talat med inför kvällens […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.