torsdag 18 april 2024

inloggad som

Danskt fastighetsbolag i IT-satsning

KFI, en av Danmarks största fastighetsägare under ledning av affärsmannen Marcus Choleva, har inlett en mångmiljonsatsning för att utveckla ett nytt IT-system för dagligvaruhandeln.

I slutet av 2010 köpte KFI-Holding en tredjedel av aktierna i ITgration utanför Köpenhamn och har också investerat ett större tvåsiffrigt miljonbelopp i verksamheten, enligt ITgrations VD Thomas Rørbæk. Senaste halvåret har antalet anställda ökat från 7 till 20. Den siffran ska vara uppe i 60 innan året är slut.

Programmet som ITgration utvecklar är ett administrationssystem som ska sköta bland annat varuhantering och personaldata men också skapa kanaler för marknadsföring i och utanför butikslokalerna. Också hårdvara ska ingå i de licenser butikerna köper.

Primärt är målet att ta sig in i mataffärerna i den knappa tredjedel av Danmarks livsmedelsbutiker som inte tillhör de två storkedjorna Coop och Dansk Supermarked. Det handlar bland annat om Superbest-butikerna, som till stora delar huserar i KFI:s fastighetsbestånd.

— Systemet har tre stora fördelar. Det ska dels vara stabilare än dagens system, dels ha fler kanaler för marknadsföring in i butikerna på bildskärmar och mobila applikationer. Det ska dessutom vara uppbyggt på standardkomponenter, vilket ska skapa prispress på den hårdvara som krävs, säger Thomas Rørbæk.

ITgration grundades 2005 och har tidigare fungerat som ett konsultbolag. Sedan förra sommaren har företaget helt fokuserat på utvecklingen av produkten som ska installeras i de första pilotbutikerna i maj i år.

Förutom KFI-Holding är Thomas Rørbæk och Bo Skeel ägare i ITgration. KFI-Holding har ett fastighetsbestånd med en total butiksarea på mer än 500.000 kvadratmeter.

Joel Lyth

KFI, en av Danmarks största fastighetsägare under ledning av affärsmannen Marcus Choleva, har inlett en mångmiljonsatsning för att utveckla ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.