tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Telia partner i Dan Olofssons nya telekomsatsning

I samarbete med Telia har Dan Olofssons bolag Danir Memory utvecklat en mobiltjänst för hantering av foton och kom-ihåg-listor. Sedan en månad leds arbetet av Christer Björk, tidigare VD för Teleca Sweden South och Mashmobile.

Det senaste året har ett tjugotal konsulter från Epsilon arbetat med projektet som initierades under 2009. Tjänsten ska användas på avancerade mobiltelefoner och ska delvis konkurrera med Facebook och Bilddagboken, men sikta in sig på på den mer vardagliga kommunikationen mellan familjemedlemmar och nära vänner. 

— Vi vill skapa en digital motsvarighet till kylskåpsdörren. När alla som du har godkänt som vänner kan se dina bilder på Facebook är det här en mer sluten tjänst där man delar foton och information till sina närmaste, säger Christer Björk.

Betalningsmodellen bygger på tilläggstjänster där kunderna betalar för sms-trafik för påminnelser och framkallning av papperskopior på bilderna.

Som ett led i lanseringen får 120.000 av Telias Iphone-abonnenter i morgon ett sms som marknadsför Memory. I dag krävs det också ett Telia-abonnemang för att använda tjänsten, men från 1 februari ska den öppnas för andra mobiler och operatörer och enligt Christer Björk också lanseras i fler länder.

— Under våren ska vi fortsätta utvecklingsarbetet och öka möjligheterna att skapa grupper där exempelvis familjer samlar sin digitala information, säger Christer Björk.

Danir Memory är ett helägt dotterbolag till Danir, familjen Olofssons ägarbolag i Sigma och Epsilon. Under 2009 gjorde bolaget en förlust på 3,5 miljoner kronor.

Joel Lyth

I samarbete med Telia har Dan Olofssons bolag Danir Memory utvecklat en mobiltjänst för hantering av foton och kom-ihåg-listor. Sedan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.