tisdag 14 maj 2024

inloggad som

… och växer i Taiwan

|  , ,
|  ,

TAIPEI. Scalados senaste storaffär med Mediatek kommer att hanteras från det relativt nyöppnade kontoret i Taiwans huvudstad Taipei. Kontoret har i dag sex medarbetare under ledning av finländaren Tero Aaltonen. Nästa år räknar bolaget med att vara minst dubbelt så många.

— Vi ska växa stort här i Asien, i både Taiwan, Korea och Japan. Det gör vi dels med konsulter, dels genom nyrekryteringar, säger Tero Aaltonen, som tidigare arbetade med inbyggda system för det finska företaget Elektrobit.

Scaladokontoret ligger i Taipeis teknikföretagstäta stadsdel Neihu. Från kontorets panoramafönster syns Mediateks kontor några hundra meter bort.

Bland Scalados övriga Taiwankunder finns den snabbväxande mobiltelefontillverkaren HTC. 2009 stod Taiwan för tio procent av Scalados omsättning på 100 miljoner kronor, i år räknar grundaren Fadi Abbas med att den siffran ska stiga till drygt 20 procent. Då har affären med Mediatek ännu inte hunnit ge något större genomslag.

Men även om Fadi Abbas ser bolagets huvudsakliga tillväxt i Asien pekar han på fördelar med att ha kvar huvudkontoret i Lund.

— Svensk ingenjörskompetens och närheten till Lunds tekniska högskola betyder mycket. Det gör att vi får en kvalitetsstämpel på den internationella marknad där vi verkar, säger han.

Anders Frick

TAIPEI. Scalados senaste storaffär med Mediatek kommer att hanteras från det relativt nyöppnade kontoret i Taiwans huvudstad Taipei. Kontoret har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.