fredag 19 april 2024

inloggad som

Ideon bolagiserar inkubatorverksamheten

Lagom till att Ideon Innovation flyttar in tillsammans med Teknopol, Venture Cup och Lift i nybyggda Ideon Agora passar forskningsparken på att möblera om även i sin bolagsstruktur. Framöver kommer verksamheten i Ideon Innovation drivas i ett separat aktiebolag med Hans Möller som ordförande.

Hittills har Ideons inkubatorer drivits av Ideon Center på uppdrag av Stiftelsen Inkubatorerna i Lund. Nybildade Stil Affärsinkubator i Lund blir istället ett dotterbolag till stiftelsen. Personalen på Ideon Innovation kommer framöver vara anställd av det nya bolaget. Utöver Hans Möller utgörs styrelsen av Sven-Thore Holm. Vem som blir VD är ännu inte spikat.

Ett motsvarande bolag ska även bildas för att driva Ideon Bioincubator, uppger Hans Möller.

— Det här var planen från början. Det är ju två separata verksamheter med separata inriktningar, säger han.

Bakom Stiftelsen Inkubatorerna i Lund står Ideon Center, Innovationsbron Syd, Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Färs & Frosta Sparbank.

Erik Olausson

Lagom till att Ideon Innovation flyttar in tillsammans med Teknopol, Venture Cup och Lift i nybyggda Ideon Agora passar forskningsparken […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.