torsdag 25 april 2024

inloggad som

Cybercom stöper om — Barge chef för off shoring

IT-konsulten Cybercom överger sin organisation med tre regionala Sverigebolag och satsar istället på ett svenskt bolag. Chef blir danske Peter Keller-Andreasen.

De cirka 300 personer som jobbar på Cybercom Sweden South går i januari in i den nya organisationen, med totalt 900 anställda. Sverigebolaget blir den enskilt största delen av Cybercom Group.

Den tidigare chefen i syd, Thomas Barge, blir ansvarig för off shore-leveranser. Cybercom har enheter i bland annat Indien och Kina. Totalt finns en fjärdedel av konsulterna i länder utanför Norden.

— Det är ett strategiskt viktigt beslut som handlar om att stärka Sverige och integrera off shore-leveranserna i den övriga verksamheten. Vi slåss med stora spelare och detta är ett sätt att höja marginalerna, säger Thomas Barge till Rapidus.

Cybercom presenterade nu på onsdagsmorgonen rapporten för tredje kvartalet. Försäljningen backade tolv procent till 329 miljoner kronor, jämfört med samma period ifjol. Vinsten före skatt blev 19 miljoner. Företaget ser marknadsläget som stabilt och i just Skåne är utvecklingen positiv igen.

Peter Keller-Andreasen startade Cybercoms danska dotterbolag som idag sysselsätter cirka 40 personer. I Sydsverige har företaget kontor i Malmö, Lund och Karlskrona.

Kristian Svensson

IT-konsulten Cybercom överger sin organisation med tre regionala Sverigebolag och satsar istället på ett svenskt bolag. Chef blir danske Peter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.