fredag 26 april 2024

inloggad som

Tio miljoner till humörstyrd mobilapp

3,6 miljoner användare har hittills laddat ner danska Syntonetics humörstyrda spellistor till sin mobiltelefon. Nu plockar bolaget in ytterligare tio miljoner danska kronor i riskkapital. 

Pengarna kommer från några av de affärsänglar som är ägare sedan tidigare, samt en nytillkommen investerare.

Med Syntonetics program Moodagent kan användaren ställa in sitt humör och få förslag på passande låtar att lyssna på, eller be programmet hitta låtar med samma stämning som en slagdänga från AC/DC eller Vikingarna. Appen släpptes för ett knappt år sedan och har hittills laddats ner till 3,6 miljoner mobiler, varav 2,5 miljoner är Nokiatelefoner. Suget är framförallt stort i länder som Kina, Indien, Mexiko och Ryssland. VD Peter Berg Steffensen räknar med tio miljoner användare innan året är slut, bland annat eftersom bolaget är på väg med versioner även för Ipad och datorer.

Appen i sig är gratis, intäkterna ska Syntonetic få in via reklam som följer med spellistorna. En av bolaget största utmaningar är att anpassa reklamen till olika geografiska marknader så att den inte blir densamma i Shanghai som i Malmö eller Köpenhamn.

— Vi räknar med att nå break-even strax före eller efter nyår, beroende på hur distributionen av reklam utvecklar sig, säger Peter Berg Steffsen, som driver bolaget tillsammans med partnern Michael Henderson.

Med den nya investeringen har Syntonetic tagit in sammanlagt 20 miljoner danska kronor i riskkapital. Bolaget har de senaste månaderna ökat personalen från 15 till 20 personer vid huvudkontoret i Fredriksberg. Samtidigt letar man en efter en chef till kontoret i San Francisco.

Klik her for att se dansk version av artikeln

Keld Broksø

3,6 miljoner användare har hittills laddat ner danska Syntonetics humörstyrda spellistor till sin mobiltelefon. Nu plockar bolaget in ytterligare tio […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.