torsdag 25 april 2024

inloggad som

Fem snabba till koncept- och stadsutvecklaren Helena Uesson,…

… grundare av företaget DeCo, som på egen hand lockat en innovationsintresserad delegation från Taiwan till Öresundsregionen.

I morgon kommer 18 personer till Malmö från den statliga affärsrådgivningsorganisationen China Productivity Centre i Taiwan. Vilka är de?

— Det är en blandad grupp; professorer, designers, företagsledare, några forskare och innovatörer. De har finansiering från näringslivsdepartementet i Taiwan och gör studiebesök i Sverige för att lära sig om innovation och hållbar design och utveckling.

Vem bjöd dem till Malmö?

— Det gjorde jag. Jag känner en person som arbetar för dem, som berättade att den här gruppen skulle till Konstfack i Stockholm på workshop om hållbar design och innovation. Då föreslog jag att de skulle komma till Öresundsregionen också — Stockholm är ju inte precis ledande inom de här områdena. Så de kortade Stockholmsbesöket ett par dagar och kommer hit ner istället.

Så det är du själv som står för arrangemanget?

— Ja. Jag har enskild firma och arbetar som konsult, så jag har dragit i olika kontakter i mitt nätverk och alla har varit väldigt intresserade av att hjälpa till och delta.

Hur ser programmet ut?

— De får höra bland annat E.ons innovations- och miljöchef Göran Tillberg och TAT-grundaren Hampus Jakobsson, och så har vi en workshop där vi tittar på design och innovation ur ett hållbarhetsperspektiv och hur man kan använda det i företagsstrategier. Sedan fortsätter de till Köpenhamn över helgen.

Varför tar du det här initiativet?

— Jag tycker att det är en fantastisk möjlighet att visa att Malmö är en innovativ och kreativ stad där det händer mycket nytt. När man får hit en delegation från Asien tror jag det är ett riktigt bra sätt att marknadsföra och positionera Malmö internationellt. Dessutom är det bra reklam för föreläsarna, de kan ju bygga framtida kontakter på det här viset.

Lisa Kirsebom

… grundare av företaget DeCo, som på egen hand lockat en innovationsintresserad delegation från Taiwan till Öresundsregionen. I morgon kommer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.