fredag 23 februari 2024

inloggad som

iStone köper IT-bolag i Malmö

iStone-koncernen, med säte i Stockholm, har köpt upp Malmöbolaget AddconIT, som bedriver konsultverksamhet kring affärssystem och IT-lösningar. Genom köpet inleder koncernen en större expansion i Öresundsregionen.

Senaste året har iStone genomfört ett flertal förvärv och vid senaste bokslutet, från juni 2010, hade omsättningen ökat från 138 miljoner kronor till 220 miljoner kronor. Nästa år räknar iStones koncernchef Markus Jakobson med att den siffran ska vara uppe i över 350 miljoner och då ingår en expansion i Köpenhamn i planerna.

— Vi ska bli mer aktiva i Köpenhamn där vi ska växa från noll till fem-tio anställda inom ett år, säger Markus Jakobson.

Den expansionen ska ledas av uppköpta AddconITs tidigare huvudägare och styrelseordförande Jörgen Larsson. Att AddconIT nu går upp i iStone-koncernen förklarar han med att det krävdes större muskler för att fortsätta växa.

— Vi gjorde bedömningen att det krävdes en större investering och då föll valet på iStone, säger Jörgen Larsson.

AddconIT grundades 2007 av en grupp anställda vid Informatikk i Malmö då detta köptes upp av Ementor/Atea. Vid iStones uppköp hade AddconIT nio anställda, varav åtta i Malmö och en i Stockholm.

Jörgen Larsson vill inte precisera köpeskillingen vid affären. Senaste räkenskapsåret omsatte AddconIT runt tio miljoner kronor.

Joel Lyth

iStone-koncernen, med säte i Stockholm, har köpt upp Malmöbolaget AddconIT, som bedriver konsultverksamhet kring affärssystem och IT-lösningar. Genom köpet inleder […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.