tisdag 23 april 2024

inloggad som

Wayfinderavhoppare satsar på pimpade Googlekartor

|  , ,
|  

Vodafone fick med nedläggningen av Lundabaserade Wayfinder ge upp kampen mot gratistjänsterna inom positionering och navigering. Nu satsar tre av Wayfinders uppsagda kodknackare på att istället hoppa på Googletåget.

I nybildade bolaget Binary Peak utvecklar trion ett mjukvaruverktyg som ska göra det enkelt att extrautrusta Googlekartor i mobilen och på webben med grafik och tilläggsfunktioner. VD Dan Nilsson demonstrerar med en prototyp där den stiliserade besöksguiden från programbladet till en svensk nöjespark blivit en interaktiv karta i Iphonen, där användarens position markeras bland karuseller och berg-och-dal-banor.

— På så sätt kan företag få sin grafiska profil på kartan och informationsrutor. Vi kan även lägga till musik eller annat medieinnehåll, säger han.

Målgruppen är i första hand nöjesfält och festivaler där det efterfrågade kartområdet är relativt litet. Efter de första referenskunderna hoppas Dan Nilsson att de webbaserade verktygen ska vara enkla nog för att kunderna själv ska kunna skapa och redigera interaktiva kartor.

Binary Peak sitter på inkubatorn Minc. De tre grundarna finansierar själva verksamheten med sina avgångsvederlag från Wayfinder. 55 personer i Lund blev av med jobbet då Vodafone beslutade att lägga ner bolaget i mars, drygt ett år efter att ha köpt det för 240 miljoner kronor.

Erik Olausson

Vodafone fick med nedläggningen av Lundabaserade Wayfinder ge upp kampen mot gratistjänsterna inom positionering och navigering. Nu satsar tre av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad