tisdag 5 december 2023

inloggad som

Neo Technology etablerar sig i USA

Mjukvaruföretaget Neo Technology är på väg över Atlanten. Platsen är ännu inte helt bestämd, men troligtvis kommer en teknisk säljare placeras i Menlo Park i Silicon Valley, där bolagets huvudinvesterare Sunstone Capital har lokaler.

— Många av våra kunder finns i Silicon Valley och de vill ofta ha mer än själva produkten, de förväntar sig att vi finns nära dem. Dessutom finns det en massa evenemang där borta som vi inte hinner bevaka från Sverige, säger Peter Neubauer, operativ chef för Neo Technology.

Företaget sitter på Malmöinkubatorn Minc och har tagit fram teknik för så kallade grafdatabaser, baserade på öppen källkod. Till skillnad från vanliga databaser, som exempelvis MySQL-databaser, lagras data i grafnätverk istället för tabeller. Det ger snabbare åtkomst i databaser med många kopplingar mellan posterna, som till exempel hos webbaserade sociala nätverk. Inom kort hoppas bolaget kunna teckna avtal med flera sådana större kunder i Europa och USA.

Bolaget grundades 2007 av Emil Eifrém, Johan Svensson och Peter Neubauer när de jobbade på Windh Technologies i Påskallavik norr om Kalmar. Idag har företaget sju anställda.

Förutom Sunstone Capital har bolaget även fått investeringar från det finska investmentbolaget Conor Venture Partners och ett antal affärsänglar. Senast i höstas tog bolaget in 2,5 miljoner dollar. Sedan tidigare har Innovationsbron gått in med 1,5 miljoner kronor.

Bland kunderna finns försvaret samt Malmöbaserade Jayway och Planeto, som utvecklar ett frågesportspel ämnat för Facebook.

Anders Frick

Mjukvaruföretaget Neo Technology är på väg över Atlanten. Platsen är ännu inte helt bestämd, men troligtvis kommer en teknisk säljare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.