fredag 12 juli 2024

inloggad som

Neo Technology etablerar sig i USA

Mjukvaruföretaget Neo Technology är på väg över Atlanten. Platsen är ännu inte helt bestämd, men troligtvis kommer en teknisk säljare placeras i Menlo Park i Silicon Valley, där bolagets huvudinvesterare Sunstone Capital har lokaler.

— Många av våra kunder finns i Silicon Valley och de vill ofta ha mer än själva produkten, de förväntar sig att vi finns nära dem. Dessutom finns det en massa evenemang där borta som vi inte hinner bevaka från Sverige, säger Peter Neubauer, operativ chef för Neo Technology.

Företaget sitter på Malmöinkubatorn Minc och har tagit fram teknik för så kallade grafdatabaser, baserade på öppen källkod. Till skillnad från vanliga databaser, som exempelvis MySQL-databaser, lagras data i grafnätverk istället för tabeller. Det ger snabbare åtkomst i databaser med många kopplingar mellan posterna, som till exempel hos webbaserade sociala nätverk. Inom kort hoppas bolaget kunna teckna avtal med flera sådana större kunder i Europa och USA.

Bolaget grundades 2007 av Emil Eifrém, Johan Svensson och Peter Neubauer när de jobbade på Windh Technologies i Påskallavik norr om Kalmar. Idag har företaget sju anställda.

Förutom Sunstone Capital har bolaget även fått investeringar från det finska investmentbolaget Conor Venture Partners och ett antal affärsänglar. Senast i höstas tog bolaget in 2,5 miljoner dollar. Sedan tidigare har Innovationsbron gått in med 1,5 miljoner kronor.

Bland kunderna finns försvaret samt Malmöbaserade Jayway och Planeto, som utvecklar ett frågesportspel ämnat för Facebook.

Anders Frick

Mjukvaruföretaget Neo Technology är på väg över Atlanten. Platsen är ännu inte helt bestämd, men troligtvis kommer en teknisk säljare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.


 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Solid X blåser av fusionen

  Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.