tisdag 4 juni 2024

inloggad som

Digital resedagbok nästa grepp i Sveps app-satsning

|  , , ,

Egenutvecklade Ipad- och Iphoneappar ska bli en väg undan allt mer pressade konsultarvoden. Det hoppas Lundabaserade Svep, som just släppt sitt fjärde program via Apples Appstore.

Programmet Footsteps Mobile använder telefonens inbyggda GPS för att tagga bilder och videoklipp. När dessa sedan laddas upp på Facebook hänger koordinaterna med som markeringar på en karta.

Programmet är det senaste tillskottet i Sveps gryende app-utveckling, som började i höstas med ett program för att hjälpa färgblinda tolka bilder. I dag jobbar fyra personer med affärsområdet. Försäljningen är hittills blygsam med några tiotals nedladdningar om dagen. Sveps VD Lars Gustavsson räknar dock med att affärsområdet kan bli viktigt för konsultbolaget, som under lågkonjunkturen fick se omsättningen sjunka för första gången sedan bolaget återstartades 2003.

— Det är ju en gigantisk marknad, även om konkurrensen också är mördande, säger han.

Personalägda Svep omsatte 24,2 miljoner kronor 2009 med en knapp vinst. Bolaget sysselsätter i dagsläget 32 personer med ytterligare en person på väg in. Bland kunderna finns Sony Ericsson, ST Ericsson och Axis.

Erik Olausson

Egenutvecklade Ipad- och Iphoneappar ska bli en väg undan allt mer pressade konsultarvoden. Det hoppas Lundabaserade Svep, som just släppt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad