lördag 18 maj 2024

inloggad som

TAT nyanställer 30 — men bromsar börsplanerna

|  
|  

Efter att ha hållit igen under lågkonjunkturen släpper Malmöbolaget TAT åter tyglarna för expansion. VD Charlotta Falvin siktar på att nyanställa minst 30 personer i år för att bland annat utveckla operatörsanpassade Androidmobiler som nytt marknadssegment.

TAT har i dag drygt 150 anställda, en siffra som i det närmaste legat still under 2009, då bolaget istället använt sig av fler underkonsulter. När bolaget nu börjar anställa igen är det främst verksamheten i Malmö som berörs, men eventuellt även kontoret i Göteborg som är inriktat mot fordonsindustrin.

Utanför telekombranschen har TAT även börjat skaffa kunder bland webb- och mjukvaruutvecklare som vill in i mobiltelefonerna. Bolaget har legat bakom mobilversioner av svenska musiktjänsten Spotify och Lundabolaget Qliktechs beslutsstöd. Ytterligare en affär har slutits med ett amerikanskt bolag i Silicon Valley, som Charlotta Falvin ännu inte vill namnge.

Fortfarande står användargränssnitten i telefonerna dock för 80 procent av omsättningen, som 2009 landade på 160 miljoner kronor. Det är också där som Charlotta Falvin ser rekryteringsbehovet, då operatörer och mindre mobiltelefontillverkare ska kunna använda TAT-teknik för att skräddarsy Androids användargränssnitt och bland annat lägga in egna logotyper.

— Androidtelefoner ser annars ganska lika ut och det är mycket arbete med att differentiera dem, säger Charlotta Falvin.

Men trots att TAT åter trampar på gasen är planen på börsintroduktion under våren eller hösten framflyttad åtminstone ett halvår.

— Utöver att börsen är sur för nya noteringar har vi haft ett bra första kvartal och har därför mindre bråttom, säger Charlotta Falvin.

Erik Olausson

Efter att ha hållit igen under lågkonjunkturen släpper Malmöbolaget TAT åter tyglarna för expansion. VD Charlotta Falvin siktar på att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]